Колеги з Черкас допомогли «Миколаївобленерго» відновити розстріляний трансформатор

Коментарi:

Що забезпечило безперебійне електроживлення всього мікрорайону міста

Миколаївськими енергетиками відновлено роботу трансформатора, пошкодженого внаслідок ворожих обстрілів, завдяки гуманітарній допомозі «Черкасиобленерго»

У мирний час «Нікоаевобленерго» накопичує спеціальний резерв деталей та обладнання для відновлювальних робіт. Але затяжні бойові дії разом із постійною потребою ремонту електромереж практично виснажили запаси підприємства. Особливо, це стосується трансформаторної олії – дорогоцінної горючої рідини високої чистоти та малої в'язкості. Спеціальне масло, що має електроізоляційні властивості, не купиш на ринку або в супермаркеті. У воєнний час цей товар, і так дорогий і дефіцитний, став практично недоступний... Але від цього ще більш затребуваним!

Так, на одній із підстанцій у Миколаєві в межах обласного центру внаслідок регулярних обстрілів було пошкоджено трансформатори. Спочатку уламками снарядів пробило один із них. Коли енергетики відремонтували його та були готові повернути в роботу, черговий приліт вивів з ладу і другий трансформатор – через численні пробоїни на землю вилилися десятки тонн олії.

Розуміючи скрутне становище, в якому опинилися миколаївські енергетики, колеги з «Черкасиобленерго» направили до нашого міста 10 тонн трансформаторної олії. Гуманітарна допомога прибула вчасно та дозволила спеціалістам Товариства наново наповнити трансформатор та відновити безперебійне електроживлення всього мікрорайону.