Що так могло вибухнути у Новій Каховці і чому рашисти складували боєприпаси прямо в місті

Коментарi:

Через те, що база окупантів знаходилася в місті, за кількістю відео вибухів та публічним ефектом цей удар перевершує кілька умовних "Чорнобаївок"

Високоточний удар по складу боєприпасів армії РФ у Новій Каховці, безперечно, став одним із найпотужніших серед уже кількох десятків подібних ударів лише за останні кілька днів.

На знищеному об'єкті перебував як склад боєприпасів, а й базувалося кілька десятків паливозаправників і було розгорнуто передову ремонтну базу армії РФ.

Також досить точно завдяки сервісу NASA з моніторингу пожеж локалізовано місце удару – промислова зона в північно-західній частині міста.

Чому саме там виявилися боєприпаси з погляду здорового глузду пояснити дуже складно. Але для окупантів все одно, де їх вивантажувати, у промисловій зоні міста чи просто у підвал дев'ятиповерхівок. Тим більше, що для Нової Каховки це вже не перший склад рашистів, що злетів у повітря.

Зокрема, 14 червня було знищено базу, яка знаходилася на околиці. Після цього, для рашистів, цілком логічним було спробувати прикритись цивільними. Це вони з 2014 року робили на Донбасі, активно практикували у Сирії, і продовжуватимуть це робити зараз. Тому мешканцям на окупованій території слід дослухатися до закликів щодо негайної евакуації, а не бути живим щитом для окупанта.

Водночас рашистські пропагандони вже почали панічно вигадувати, що саме там сталося, бо "виття на московських болотах" про втрату чергового стратегічно важливого об'єкта вже добре чують навіть на верхівках кремлівських веж.

Після версії удару по греблі, у хід пішла вигадка про "склад з селітрою" та інші "мінеральні добрива". Абсурдність цієї заяви навіть не дозволяє сказати це на камеру для пропагандистів, які оперативно прибули.

Особливо після перегляду будь-якого вибуху з Нової Каховки, де добре видно розліт шматків твердого ракетного палива, що горять, що використовується в боєприпасах для РСЗВ і ЗРК.

Також вже з'явилися фото з останками бази армії РФ у Новій Каховці, а також вибачення адміністраторів пропагандистських зливних бачків, які прямо пишуть, що мають поширювати абсолютну ахінею.

У мережі вже з'явилися супутникові фотографії району вибуху. Зазначається, що прицільного удару було завдано по цехах заводу "УкрГідрохутро". Зазвичай такі об'єкти армія РФ активно використовує розміщення військової інфраструктури.

Незважаючи на детонацію боєприпасів, ситуація в місті, враховуючи листування в місцевих Telegram-каналах, значно краща, ніж її роздмухуватимуть рішучі пропагандони. У житлових будинках навколо вибило вікна та постраждали магазини, які знаходилися поблизу бази армії РФ.