Вирахували місце вильоту ракет С-300 на Миколаїв, – ОК «Південь»

Обстановка на півдні України на 17.00 11 липня від ОК «Південь» ЗСУ

Касетними снарядами обстріляно Криворізький район, дві громади — Апостолівську та Зеленодольську. У двох селах — Новосеменівці та Мар’янському — руйнування житлових будинків. Попередньо, люди не постраждали.

На Миколаївщині внаслідок обстрілів села Лимани Галицинівської громади зайнялося поле з урожаєм та лісосмуга. Потерпілих немає.

На світанку обстріляно передмістя та промислову інфраструктуру обласного центру. П’ять ракет, випущено імовірно з зенітно-ракетної системи С-300. Втрат та постраждалих нема.

У відповідь нашими ракетно-артилерійськими підрозділами нанесено удар по ймовірному району стартових позицій ЗРК “С-300” в районі Олешківських Пісків.

А серед ночі влучно атаковано пункт управління ворожими військами в Таврійську.

Остаточні втрати противника дорозвідуються і уточнюються.

По Одещині ворог наніс два ракетних удари із застосуванням авіації. Сімома ракетами атаковано прибережну смугу, виробничу та критичну інфраструктуру регіону.

Зафіксовано влучання ракети в приватний одноповерховий будинок в прибережному селищі. Ударною хвилею пошкоджено прилеглі будинки, дерева, автівки. Пожеж не виникало. Постраждалих нема.

Ще три ракети Х-31 влучили по сільськогосподарських угіддях регіону. Пожеж та постраждалих не було.

Корабельне угруповання ворожого флоту продовжує блокаду судноплавства в північно-західній частині Чорного моря, склад без змін – два ракетних, два великих десантних кораблі тримають загрозу ракетних ударів та десантної операції у статусі «імовірно».

В Одесі затримано російського агента, який розвідував місцезнаходження та переміщення українських військових підрозділів, протикорабельних комплексів і систем протиповітряної оборони у причорноморських районах України. Слідчі СБУ повідомили йому про підозру у вчиненні злочину. Суд обрав міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.