Обстріляно 16 сіл Миколаївщини, Дніпропетровщини, Херсонщини, – ранкове зведення Генштабу ЗСУ

Оперативна інформація станом на 6.00 11 червня.

Розпочалася 138 доба героїчного протистояння української нації.

На Сіверському напрямку ворог обстріляв із ствольної артилерії Карповичі Чернігівської області.

На Слобожанському напрямку ворог гатив із артилерії, реактивних систем залпового вогню та танків по Харкову Базаліївці, Петрівці, Руських Тишках, Слатиному, Прудянці, Рубіжному і Благодатному.

На Слов’янському напрямку ворожий штурм в напрямку Краснопілля українські воїни успішно відбили.

На Краматорському напрямку активних дій противник не проводив.

Обстрілював із ствольної артилерії райони населених пунктів Сіверськ, Закітне, Серебрянка, Григорівка, Білогорівка, Верхньокам’янське та Спірне.

На Бахмутському напрямку здійснює обстріли із мінометів, ствольної та реактивної артилерії неподалік Берестового, Покровського, Соледара, Зайцевого, Вершини, Новолуганського, Кліщіївки та Нью-Йорка.

Завдав ракетно-авіаційних ударів поблизу Берестового, Спірного, Стряпівки та Вуглегірської ТЕС.

Окупанти завдали ракетно-авіаційного удару поблизу Оріхова та авіаційних ударів в районах Володимирівки, Павлівки та Новоандріївки.

Чергова ворожа спроба наступу у напрямку Мар’їнки повністю провалилась. Під вогнем наших воїнів окупанти ганебно побігли назад.

На Південнобузькому напрямку ворог зосереджує зусилля на недопущенні наступу підрозділів Сил оборони. Здійснив обстріли із ствольної артилерії в районах населених пунктів Осокорівка, Добрянка, Ольгине, Велика Костромка, Біла Криниця, Калинівка, Киселівка, Любомирівка, Кобзарці, Червона Долина, Широке, Киселівка, Партизанське, Котляреве, Посад-Покровське та Прибузьке.

В Акваторії Чорного та Азовського морів у готовності до ракетних ударів противник утримує два носії крилатих ракет морського базування “Калібр”.