Миколаївська журналістика втратила Ірину Нежигай

Немає більше Ірини Нежигай.

Вчора на небосхилі згасла її яскрава зірка. Миколаївці, які зберігають відданість друкованим виданням, мабуть, пам'ятають її повітряні, легкі та захоплюючі репортажі. Читалися вони легко і невимушено. Вона намагалася оминати глобальні теми, а писала про приземлене- людські долі, медицину, виховання. Про нові книги та старі куточки Миколаєва, про вистави, художників та поетів, квіти та тварин.

Диплом факультету журналістики Київського держуніверситету імені Тараса Шевченка та репортерство у відчайдушній миколаївській молодіжній газеті багато що означали. Коли розвалився Радянський Союз і на місці партійної преси з'явилися незалежні видання, Ірина стала затребуваною. З її творчим талантом могла працювати у столичних виданнях. Але обрала «Вечірній Миколаїв», а коли з'явилися «Миколаївські новини», співпрацювала з нашою редакцією.

Підступна хвороба не шкодує нікого. Іра боролася не один рік, довелося змінити звичний спосіб життя... Але залишилися її син Ілля, який працює у столичному медіа, чоловік Дмитро, який зараз на передовій. А ще безліч її світлих репортажів... Ми тебе пам'ятаємо, Ірино.

«Миколаївські новини»