Канал незаконного переправлення українців за кордон налагодив колишній член місцевої ОЗУ, – УСБУ у Миколаївській області

Затримано організатора каналу незаконного переправлення громадян України через державний кордон. Його взяли під час передачі другої частини грошей за повний пакет підроблених документів, а це 45 тисяч гривень.

Організатором схеми виявився мешканець міста Миколаєва, один із колишніх членів місцевого організованого злочинного угруповання. За 3500 доларів за допомогою своїх спільників за кордоном він виготовляв підроблені документи та обіцяв громадянам України безперешкодний перетин кордону.

Правоохоронці задокументували факт отримання ним грошової винагороди у розмірі 1000 доларів за липовий документ щодо працевлаштування в іноземну фірму. При отриманні частини суми він і попався.

Наразі організатора злочинної схеми затримано за підозрою у скоєнні злочину за ч. 3 ст. 332 (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України) КК. Йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Продовжуються невідкладні слідчі дії щодо встановлення та притягнення до відповідальності інших осіб, причетних до злочину, повідомили прес-групу управління СБУ у Миколаївській області.

Заходи щодо припинення протиправної діяльності проводились за процесуального керівництва Миколаївської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері.