В Миколаєві ворог вцілив в овочеву базу, а біля Ольгиного його ДРГ отримала по зубах

Ситуація в зоні відповідальності 9 липня динамічна та контрольована, – запевняє ОК «Південь».

Надійшла інформація про підтягування в перспективі резервів з Кримського півострова, але наразі такого руху не зафіксовано.

Хоча вночі ворог знов вдався до спроби обійти наші позиції диверсійно-розвідувальною групою до десяти осіб в районі Ольгіного і прорватися в тил підрозділів. Але наразився на відсіч і відступив.

На світанку ворог влаштував «Ураган» 12-ма реактивними снарядами по Кривому Рогу. Суттєвих пошкоджень зазнав житловий район Інгулець. Попередньо двоє загиблих. Пошкоджено кілька будинків, автівок, міська інфраструктура.

Майже одночасно обстрілу було піддано й Миколаїв. Знов використовували модифіковану зенітно-ракетну систему С-300 із снарядами максимального осколкового ураження.

Пошкоджено понад десять приватних осель, є влучання на територію автотранспортного підприємства, де у внутрішньому дворі перебували десятки цивільних автівок й автобусів, що отримали суттєві пошкодження. Також постраждав склад овочевої бази. Втрат серед місцевого населення нема.

Корабельне угруповання ворожого флоту в штормових умовах без змін кількісного складу продовжує загрожувати застосуванням 20 крилатих ракет типу «Калібр». Три великі десантні кораблі також напоготові.