На початку війни у Миколаєві на росіян працювали місцеві агенти, всі вони зрадили заради грошей, – генерал Марченко

Коментарi:

На початку війни у ​​Миколаєві працювали кілька російських агентурних мереж. Діяльність деяких із них завдала ЗСУ великої шкоди. Тому що окупанти знали про всі переміщення українських військ областю.

Про це в інтерв'ю Gazeta.ua розповів генерал-майор Дмитро Марченко.

Обчислювали зрадників ГУР, СБУ, прокуратура.

Коли почалася оборона Миколаєва, було ухвалено рішення розкидати усі військові частини містом. Буквально наступного дня ворог знав точні координати цих місць. Були навіть такі працівники медичних закладів, які розпитували поранених, якісь підрозділи, де стояли, скільки загиблих, які мали озброєння. І передавали інформацію.

Росіяни були обізнані про переміщення військ містом. Я брав участь, коли підловили одного керівника районної прокуратури Миколаєва. Ми спеціально змінили паролі, щоб зрозуміти, це він їх передає чи ні. Буквально за півгодини ці паролі були переслані до Криму для спецпідрозділу "Вагнера".

Жодного ідейного чоловіка чи жінки серед зрадників не було. Це все через гроші. Там були орендовані квартири, де залишали гроші. А той, хто надавав інформацію, забирав їх. Це банальне гниле людське нутро.