По ворогу нанесено потужний удар біля окупованої Снігурівки на Миколаївщині

Оперативна обстановка на півдні України – підсумок 8 липня від ОК «Південь» ЗСУ.

Обстановка в нашій зоні відповідальності складна, але контрольована. Ворог нових ударних угруповань не створює, переважно дотримується тактики контрбатарейної боротьби.

Однак, на Херсонщині, в районі Князівки та Ольгіного противник намагався здійснити прорив диверсійно-розвідувальними групами до десяти чоловік. Успіху не мав. Отримавши відсіч, ретирувався.

Протягом дня ракетні та авіаційні удари продовжувалися як вздовж лінії зіткнення, так і по тилових районах.

Парою Ка-52 було атаковано околиці Білої Криниці та з важкої артилерії обстріляно Велику Костромку Херсонської області. Критичних руйнувань та постраждалих нема.

На Миколаївщині в результаті ранкового обстрілу руйнувань зазнали станція техобслуговування в Висунську, будівля школи й сусідні житлові будинки в Березнегуватому, приватні будинки, побутові складські приміщення й дворові гаражі в Новосеменівці. Ворог використовує для обстрілів зенітно-ракетний комплекс С-300, модифікований під заряджання розривними снарядами із збільшеною осколково-уражуючою дією. Втрат серед місцевого населення нема.

Двічі за день парами наших штурмовиків нанесено удар по скупченню противника в районі Снігурівки.

Загалом за добу ворог втратив 194 своїх солдатів та 42 одиниці техніки, серед яких два РСЗВ «Град», дві командно-штабні машини, чотири зенітних гарматно-ракетних комплекси «Панцир-С1», пуско-зарядну установку зенітно-ракетного комплексу «Бук-М2», шість самохідних гаубиць типу «Акація», 26 одиниць автомобільної техніки, беспілотник-розвідник «Орлан-10» та три склади з боєприпасами.

Шторм в Чорному морі скоротив вороже корабельне угруповання майже вдвічі. На варті залишились два надводних та підводний ракетоносій. А також три великі десантні кораблі. Напоготові 20 крилатих ракет типу «Калібр».