Окупанти наступатимуть бойовими машинами часів Хрущова, у запасі ще цар-гармати

Що мав на увазі путін, коли заявив, що серйозного вони ще не починали?

Нові резервні підрозділи рф отримали, як основний вид транспорту, радянський МТ-ЛБ, знятий із тривалого зберігання та історія якого налічує близько сімдесяти років.

Незважаючи на заяви путіна, що «вони нічого серйозного ще не починали», резервні підрозділи армії РФ отримують раніше непридатні для більшості завдань піхоти бронетранспортери часів Микити Хрущова. МТ-ЛБ зняли з тривалого зберігання і передали як основний транспортний засіб військовим частинам, що відправляються для підкріплення сил в Україну, повідомляє міністерство оборони Великобританії.

«РФ перекидає резервні сили з усієї країни та збирає їх біля України для майбутніх наступальних операцій. Більшість нових піхотних підрозділів, ймовірно, буде розгорнуто з бронемашинами МТ-ЛБ, знятими з тривалого зберігання як основний транспорт», – йдеться у повідомленні.

МТ-Л, які були розроблені як трактор для буксирування артилерії, мають вкрай обмежену броню, а для захисту мають тільки станковий кулемет.

Російські штурмові загони першого ешелону, що наступали на Україну в лютому, мали в своєму розпорядженні більш сучасні БМП-2, що мають броню завтовшки до 33 мм і автоматичну 30-міліметрову гармату з протитанковим ракетним комплексом.

Очевидно, зараз для "справжньої" війни путіну та його генералам доведеться знімати з московського постаменту та готувати до стрільби ядрами цар-гармату зразка ХІХ століття.