На Південнобузькому напрямку противник обстрілював цивільну та військову інфраструктури, – ранкове зведення Генштабу ЗСУ

Оперативна інформація станом на 6.00 9 липня.

Розпочалася 136 доба героїчного протистояння української нації.

На Сіверському напрямку ворог обстріляв позиції наших військ неподалік Сеньківки та Миколаївки Чернігівської області та біля Есмані та Олексіївки Сумської області.

На Краматорському напрямку противник намагається просунутись до Григорівки, бої тривають.

Окупанти намагалися встановити контроль над територією Вуглегірської ТЕС та покращити тактичне положення в районі Доломітного. Українські воїни не дали їм цього зробити та відкинули на попередні позиції.

На Авдіївському, Курахівському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках тривають обопільні обстріли позицій по лінії зіткнення. Ворог завдавав авіаційних ударів в районі населеного пункту Малі Щербаки.

На Південнобузькому напрямку противник продовжує систематичні обстріли цивільної та військової інфраструктури із ствольної та реактивної артилерії по лінії зіткнення.

Зберігається подальша загроза завдання ракетних ударів по критичній інфраструктурі регіону.

Українська авіація та ракетно-артилерійські підрозділи продовжують успішне вогневе ураження скупчень живої сили, військової техніки російських окупантів та складів з боєприпасами. Ворог має значні втрати.