Кожній чесній людині хочеться пульнути по Кримському мосту», – Арестович дискутує з екс-командувачем НАТО

Коментарi:

Чи буде завдано удару?

Радник глави офісу Президента України Олексій Арестович сумнівається в ефективності удару протикорабельною ракетою Harpoon Кримським мостом для виведення його з ладу. Раніше зробити це Україну закликав екс-командувач НАТО, генерал Філіп Брідлав.

Про це він сказав під час прямого ефіру з Марком Фейгіним.

"Якщо хочеться Бридлаву "пульнути", то я поважаю це бажання в ньому. Кожній чесній людині хочеться "пульнути" по Кримському мосту, а от чи "пульнем" ми... Це реально, немає проблеми притягнути його десь там, знайти в Запорізькій області місце, яке дістає до Кримського мосту і "пульнути" з наземної установки, але... А скільки у нас тих ракет? А які пошкодження вони завдадуть Кримському мосту? питання. Поки що на них немає відповіді", – зазначив представник Банкової.

У той же час, РСЗВ HIMMARS, каже Арестович, до мосту не дострілюють, якщо не використовувати ракету з дальністю 300 км. Він не виключив, що у майбутньому Україні поставлять дані ракети.

"Поки що не хочуть. А в міру розвитку успіху. Хто його знає?..", – загадково додав він.

Раніше генерал Бридлав, який був верховним головнокомандувачем союзників США в Європі з 2013 до 2016 року, заявив, що напад на міст був би виправданий агресією Росії проти України з усіх боків. "Керченський міст – законна мета", – наголосив він.

Бридлав підтримав такий удар, після того, як Росія завдала авіаударів по місту Краматорськ 8 липня, внаслідок чого одна людина загинула, 10 отримали поранення.