Через шахрайство, завірене миколаївським нотаріусом, бізнесвумен намагається повернути свою нерухомість

Коментарi:

Практика розслідування кримінальних справ про шахрайство показує, що багато хто з них не обходиться без участі нотаріусів.

Несумлінні нотаріуси завіряють довіреності, за допомогою яких у людей відбирають квартири, продають викрадені автомобілі з перебитими номерами, акти дарування, під які замасковано здирство, та багато іншого.

Розслідування одного із таких епізодів завершили миколаївські правоохоронці. Внаслідок цього окружна прокуратура Миколаєва оголосила підозру приватному нотаріусу міського нотаріального округу Миколаївської області за фактом зловживання, пов'язаним з наданням публічних послуг, з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 3). 365-2 КК України).

«За даними слідства, у серпні 2021 року нотаріус вступила в змову з колишнім чоловіком власниці двох об'єктів нерухомості – комплексу будівель та споруд пансіонату на узбережжі Чорного моря у Херсонській області та розважального комплексу у м. Миколаєві загальною вартістю майже 50 млн грн», – повідомили подробиці у прокуратурі.

Від імені власниці (за фактичної її присутності) нотаріус виписала довіреність на колишнього чоловіка. Потім на підставі цього документа той оформив дві угоди щодо продажу нерухомості.

Таким чином нотаріус незаконно позбавила власницю права власності на зазначені об'єкти нерухомості.

За вчинене їй загрожує покарання у вигляді позбавлення волі п'яти до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна або без нього, – констатували у прокуратурі.