На черзі деокупація півдня України – місцевих жителів просять евакуюватись

Віце-прем'єрка Верещук закликала "евакуюватися всіма доступними способами".

Віце-прем'єр, міністр з реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук закликає жителів окупованих районів Херсонської та Запорізької областей евакуюватись усіма можливими способами.

"Хоч би як важко було на території, яка сьогодні підконтрольна українському уряду... все одно в будь-якому випадку перебування на території Херсонської або Запорізької області в рази гірше і в рази небезпечніше".

"Навіть якщо вони будуть депортовані в Росії ми все одно знайдемо можливість допомогти людям повернутися. Навіть якщо доведеться через Крим, коли ми говоримо про Херсонську область – це потрібно робити, потрібно рухатися в цьому напрямку. Треба шукати можливість виїхати, тому що наші Збройні Сили будуть деокупувати. Це будуть величезні бої. Я не хочу нікого лякати, всі й так усе розуміють.

На питання, чи є зараз можливість евакуації з окупованого півдня України, Верещук сказала: "Є, і люди про неї знають. Горизонтальна система комунікацій дуже добре діє. Ті, хто виїхав, мають і знають шляхи. Волонтери, ми приєднуємося. Я не буду зараз публічно про це говорити, бо це безпека людей, які сьогодні там везуть наших людей, евакуюючи їх із того пекла, в якому вони опинилися”.

Віце-прем'єр пояснила, що ворог використовує українців на окупованих територіях як живий щит.