Миколаївщину обстрілюють переробленими радянськими ракетами С-300 з точністю до 1 кілометра, – Кім

Місто Миколаїв та Миколаївську область обстрілюють старими переформатованими ракетами С-300.

Вони неточні, їхня похибка становить до одного кілометра.
«За останній тиждень у нас працює дивізіон С-300, це пускові установки на 12 ракет. Не всі вони вилітають. Це перероблені ракети із «земля-повітря» на «земля-земля». Їхні цілі – інфраструктурні об'єкти, сільгоспвиробники. Це така хаотична стрілянина. Вони кудись ціляться, але, по-перше, вони здебільшого помиляються. Стріляють сільгосппідприємствами, школами. По-друге, точність цих ракет – похибка від 600 метрів до одного кілометра», – сказав начальник Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім.
Під час національного телемарафону він також висловився про міграцію. Виїжджати з міста, як вважає Віталій Кім, є сенс за відсутності роботи. Хто має в місті, можна залишатися.
«На мій погляд, ті люди, які мають роботу в місті і допомагають ЗСУ, вони можуть залишатися в місті або на місцях своєї роботи. Якщо роботи немає, можна виїхати. У нас працюють автобуси, працює комунальний транспорт, ми живемо звичайним життям, але на Миколаївщину щодня летять ракети, – сказав Віталій Кім.
Він пояснив, чому окупанти так нещадно обстрілюють Миколаївщину.
«Наші військові на кордоні із Херсонською областю мають успіх. Ви бачите, зараз горять склади окупантів по всій країні через нову зброю. І вони теж хочуть якихось результатів, бісяться, хочуть теж щось знайти. Така їхня підла відповідь», – сказав Віталій Кім.