У Євросоюзі підтримали визнання українських прав водія

Коментарi:

Депутати Європарламенту підтримали пропозицію дозволити українським біженцям зберегти свої національні права водія, звільнивши їх від обов'язку обмінювати їх на права водія ЄС. Про це йдеться у заяві Європарламенту від 7 липня.

Депутати Європарламенту погодилися спростити процедуру збереження прав водія для українських біженців в ЄС, віддавши 561 голосів за, проти шести незгодних і п'яти утриманих.

"Українці, які втекли від вторгнення Росії в Україну і отримали статус тимчасового захисту, зможуть продовжувати користуватися своїми українськими правами водія без необхідності обмінювати їх на водійські права ЄС або складати новий іспит з водіння, поки вони користуються статусом тимчасового захисту", – сказано в заяві.

Також зазначено, що якщо українці втратять посвідчення водія або воно буде вкрадено, то країни ЄС зможуть видати нові посвідчення водія за умови, що українська сторона підтвердить отримання водійських прав, і дана особа надасть довідку про фізичну та моральну готовність до водіння.

Тепер проект рішення про визнання має бути офіційно прийнятий Радою ЄС. Регламент набуде чинності за п'ять днів після його публікації в Офіційному журналі ЄС.