У них не вистачить ракет, щоб знищити врожай у Миколаївській області, – Віталій Кім

Коментарi:

Окупанти намагаються обстрілювати сільськогосподарські підприємства

П ід час жнив для нанесення ударів окупанти підло обирають сільськогосподарські підприємства.

«У них у принципінемає стільки ракет, щоб знищити весь урожай Миколаївської області. Тому вони шукають великі підприємства, щоб воно горіло, і вони могли відзвітувати, що потрапили до якоїсь військової мети. По військових вони не можуть вцілити і не можуть їх знайти. Вони стріляють, аби відзвітувати, що щось роблять», – каже голова Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім.

Він розповів, що очікується а врожай на рівні 2,2 мільйона тонн. Це майже вдвічі менше, ніж зібрали торік. Тоді ця цифра сягала 3,8 мільйона тонн.

У Миколаївській області аграрії продовжують збирати врожай, незважаючи на війну. Але, проблемними залишається логістика, у тому числі й до кордону, та ціни на зерно.

«Великі підприємства, які мають запас міцності у грошах, складують зерно і чекають більш вигідної ціни. Маленькі підприємства, які не мають такої можливості, страждають більше. І ми ведемо перемовини, щоб підприємства, які можуть це робити, закуповували зерно в нашому регіоні. Хоча військові ризики дуже ускладнюють цей процес», – сказав Віталій Кім.