«Таврiйськi огiрки» – городнiй фронт Миколаївщини простягнувся до Швейцарiї

Коментарi:

«Сади Перемоги» – національна аграрна ініціатива, що стала поштовхом реалізації проєкту «Таврійські огірки». На Миколаївщині вона триває за часів суворих випробувань.

Ідея про «Таврійські огірки» народилася ще до війни в колі друзів-однодумців разом з частиною команди Таврійського розпису – Світланою Орещак, Русланою та Віктором Сікаленками, Миколою Данцевим та Любов Паранюк. Втілюватися в життя розпочалась вже під час воєнних дій за підтримки керівника ТОВ «Ріст-агро» Руслана Нероди.

Головна ідея – це вирощування якісних корнішонів, а також маленьких огірочків в спеціальній формі у вигляді дельфінчиків з елементами Таврійського розпису з наступним їх консервуванням в сувенірні баночки за особливою рецептурою маринаду.

Ці незвичайні консервовані огірки мають стати яскравим смачним доповненням до вже існуючої гастрономічної сувенірної продукції «Таврійський пряник», що є частиною великого проєкту Таврійський розпис, з метою ще більшої його популяризації.

Завдячуючи титанічній праці великої команди Таврійки під керівництвом начальника управління туризму та курортної діяльності Миколаївської обласної державної адміністраціїї Тетяни Волинець, Таврійський розпис був офіційно задекларований як головний туристичний бренд Миколаївщини.

За задумом, і «Таврійські огірки» гармонійно вписуються в цей бренд. Незабаром наші друзі у Швейцарії за ініціативи Світлани Орещак, проведуть акцію зі збору коштів для замовлення та виготовлення матриць, в яких будуть вирощуватись огірки-дельфінчики.

А от Любов Паранюк вже працює над дизайном кришечок та баночок під Таврійські огірки.

Частина коштів від реалізації продукції буде спрямована на потреби Збройних Сил України.

Разом до Перемоги!

Максим Корнієнко, голова правління агенції місцевого розвитку «Громада можливостей»