СБУ знешкодила агентурну мережу РФ, яка збирала дані про оборону Миколаївської області

Коментарi:

У ході операції в Миколаївській області було затримано агента, якого підозрюють у співпраці зі спецслужбами РФ та передачу секретної інформації.

За даними слідства, підозрюваний входив до агентурної мережі, що складається з мешканців Миколаєва. Вони займалися збором розвідданих про оборону причорноморських регіонів України, а також переміщення підрозділів Збройних сил на півдні країни. Також вони інформували російських кураторів про місцезнаходження державних органів та органів місцевого самоврядування, підприємств, установ, організацій та інших важливих об'єктів.

Надалі по них завдавали ракетних та артилерійських ударів збройних сил РФ. Про результати обстрілів агенти мережі також звітували кураторам.

6 липня одного із шпигунів затримали. У ході санкціонованого обшуку за місцем його проживання вилучено мобільні телефони, з листуванням з агентом спецслужб РФ та іншими особами, які можуть бути причетні до спецслужб держави-агресора, російська символіка, вогнепальна та холодна зброя, боєприпаси та вибухівка, а також наркотики.

«Продовжуються невідкладні слідчі дії щодо встановлення та притягнення до відповідальності інших осіб, причетних до злочинів», – повідомили в Офісі генерального прокурора.