Данія виділяє 13,5 мільйона євро, щоб Миколаїв взимку не змерз

Коментарi:

Допомога Миколаєву

На конференції з питань відновлення України, що проходила у швейцарському місті Лугано, міністр закордонних справ Данії Йєппе Кофод заявив про підтримку міста Миколаєва у цей важкий час.

Міністр зазначив, що Данія відіграватиме свою роль у відродженні України та збільшуватиме підтримку у проектах щодо відновлення його економіки. За його словами, Данія вже передала Україні гуманітарну та військову допомогу на більш ніж 400 мільйонів євро.
Представник Данії назвав також конкретний проект співробітництва з містом Миколаєвом, зокрема у сфері теплопостачання, зазначивши:
«Можу оголосити, що ми надамо фінансовий пакет у розмірі 13,5 мільйонів євро, щоб підтримати конкретні заходи у Миколаєві до початку зими».
За словами голови дипломатичного відомства, Данія також використовує свої спеціальні можливості, щоб допомогти Україні забезпечити управління у морському секторі, секторі міського планування та роботі з молоддю.
Данія також запроваджуватиме й інші види підтримки реформ в Україні, зокрема екологічні проекти.
Міжнародна конференція з відновлення України проходила у Лугано 4–5 липня за участю українських та міжнародних політиків, керівників ЄС та міжнародних організацій, міжнародних фінансових структур.