Заземлено три ворожі безпілотники, що вели розвідку на Миколаївщині

Оперативна обстановка на півдні України: підсумок 2 липня від ОК «Південь» ЗСУ.

За добу ворог відпрацював дев’ять авіаційних ударів, із них на Херсонщині – п’ять парами ударних гелікоптерів Ка-52 з намаганням повернути собі напередодні втрачену Іванівку.

В наступ пішли два броньованих “Тигрі ” і взвод рашистів. Все закінчилося їхньою втечею до Ольгіного.

Ворожі бомбардувальники Су-24 під прикриттям винищувача Су-30 нанесли два бомбові удари по острову Зміїному.

А потім з винищувача Су-30 по Білгород-Дністровському району Одещини знов випущена ракета Х-31, яка поцілила у господарчу будівлю прибережної бази відпочинку. Значних руйнувань та загорань не виникло, загиблих та постраждалих немає.

Нашими авіаторами нанесено п’ять ударів літаками та гелікоптерами по двох складам боєприпасів та п’ятьом осередкам скупчення ворожої сили в районах П'ятихаток, Високопілля, Дудчан та Центрального.

Вже відомо про знешкодження 29 рашистів, самохідної гаубиці «Мста-С», дві самохідні крупнокаліберні гармати «Піон», ще шість одиниць броньованої техніки.

На Миколаївщині ворог активізував повітряну розвідку, але всі три повітряних шпигуни було заземлено.

Біля Чорнобаївки та Снігурівки знищено два склади боєприпасів. А поблизу Іванівки в якості бонусу до звільнених територій захоплено чотири трофейних бойові машини піхоти.

В корабельному угрупованні ворожого флоту відбулись кількісно-якісні зміни: відтепер на варті три ракетоносці, споряджені 24 крилатими ракетами та два великих десантних кораблі.