На Миколаївщині ворог знищив спортивну базу та обстріляв свиноферму

Минулої доби, 2 липня, на території Миколаївської області зареєстровано 27 пожеж, п'ять із яких пов'язані із бойовими діями.

Через ворожі обстріли горіли спортивна база в Будинку культури в селищі міського типу Первомайське Миколаївського району на площі 100 квадратних метрів

Палало в Новоолександрівці Баштанського району. Там вогнеборцям вдалося вберегти від вогню поле з пшеницею і поле з ячменем, а також сім житлових будинків.

Також через обстріл горіли пожнивні залишки у селі Стара Богданівка Миколаївського району, такм вогонь пройшов півторагектарне поле.

В селі Лепетиха Баштанського району через потрапляння боєприпасів та уламків від них зайнялася суха трава на відкритій території. Виникла загроза перекидання вогню на поруч розташовані будівлі. Але вогнеборці зуміли врятувати два складських приміщення, ще один склад з урожаєм рапсу, а також один корпус свиноферми, де перебувало поголів'ям із сорока тварин. Пожежу загасили на площі 2,5 гектари.

Ще 22 пожежі, які сталися на Миколаївщині вчора не пов'язані із бойовими діями. В переважній більшості горіли суха трава, сміття та чагарники на відкритих територіях через необережне поводження з вогнем. Вони зафіксовані у кожному районі, повідомили в Головному управлінні ДСНС України в Миколаївській області.