Усі чекають, коли ЗСУ просунуться вперед. Тоді обстріли Миколаєва зменшаться, – Кім

Коментарi:

Зі 126 днів війни місто не обстрілювали Миколаїв всього 18 днів.

Росіяни підступно обстрілюють мирну Миколаївщину За останні три тижні вони щодня застосовували далекобійну артилерію та РСЗВ.

Про це 24 каналу повідомив голова Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім. Він зазначив, що за останні три тижні російські окупанти раз на добу обстрілювали Миколаїв із далекобійної артилерії ("Півонія") та реактивних систем залпового вогню. Потім ситуація дещо змінилася.

Останніми днями російські загарбники використовують ракети для обстрілу Миколаєва. Що сталося з ворожими "Півонями" – невідомо. Кім припускає, що Збройні Сили України могли знищити установки чи потрапили до складу боєприпасів, де їх ховали окупанти.

«Потім чи то наші ЗСУ спалили ті "Півонії", чи то до складу потрапили, чи то якісь інші причини, але "Півонії" перестали стріляти. Почали бити ракетами у ці дні. І зараз чекаємо, що росіяни ще вигадають», – зазначив в інтерв'ю 24 каналу Віталій Кім.

Основна проблема – смерть цивільних

Місцеві служби на Миколаївщині серйозно навантажені – працюють буквально 24 на 7. Кім зазначає, що вони намагаються відновлювати електропостачання, воду та газ максимально швидко. З гуманітарною допомогою проблем немає – достатньо.

Глава Миколаївської ОВА наголошує, що у напружених ситуаціях люди менше звертають увагу на гуманітарні незручності. Зараз головне завдання для всіх – позбутися обстрілу.

"Основна проблема – обстріли, через які зазнають поранень і гинуть громадянські люди. Усі чекають, поки ЗСУ просунуться вперед. Тоді обстріли зменшаться", – зазначив Віталій Кім.

Він додав, що наразі Збройні Сили перебувають в активному захисті, на деяких ділянках фронту є певні поступи. Проте оперативне командування "Південь" заборонило розповсюджувати інформацію, щоб не завадити військовим виконувати свої завдання.