На Миколаївщині росіяни здійснили кілька спроб викрадення родичів українських військових

Коментарi:

Окупанти викрадають родичів українських військових, зокрема дітей.

Як повідомляє Головне управління розвідки Міноборони, випадки викрадення родичів українських військових на тимчасово окупованих територіях набувають системного характеру.

"На жаль, бази даних українських громадян потрапляють до рук рашистів під час захоплення адміністративних будівель або ж за допомогою колаборантів-зрадників. На сьогодні більшість подібних випадків фіксується на тимчасово окупованих територіях Запорізької, Херсонської та Миколаївської областей. При цьому викрадають як дорослих родичів (в) в тому числі жінок та людей похилого віку), так і дітей", – йдеться у повідомленні.

Зокрема, нещодавно стало відомо, що окупанти взяли до заручників кількох дітей українського військовослужбовця.

За даними розвідки, згодом росіяни пов'язуються з військовими та вимагають прибути на окуповані території в обмін на безпеку рідних.

"Кожен із цих випадків є свідченням найжахливіших військових злочинів, які скоюють окупанти на нашій землі. Усіх їх належним чином розслідують. Винні в їх скоєнні понесуть справедливе покарання", – зазначили в ГУР.

Наголошується, що з міркувань безпеки імена постраждалих військовослужбовців та викрадених родичів не називають.

"Але жоден із цих випадків не залишається поза увагою держави. Україна бореться за кожного свого громадянина", – уточнили у відомстві.