Під завалами будинку на Миколаївщині, можливо, залишилися фельдшер та його онука

Одна з авіабомб прилетіла на подвір'я житлового будинку в селі Велике Артакове Березнегуватської громади, де попередньо знаходилися місцевий фельдшер, її син і онука.

«На початку червня поспілкувавшись із місцевими жителями мені стало відомо, що після обстрілу окупантами селища Велике Артакове, можливо, під завалами знаходиться місцевий лікар та її онука семи-восьми років», – повідомив екс-перший заступник голови Національної поліції України В'ячеслав. Аброськін

Він зазначив, що було кілька спроб пробитися до селища. Перша – невдала.

Згодом отримав інформацію, що люди у дворі знайшли останки тіла чоловіка, швидше за все – сина фельдшера, якого там і поховали. Але жодних слідів знаходження фельдшера та її онуки не знайшли. Також було встановлено, що лікар – Шаліга Лариса Вікторівна, 16.01.1955 р. н., онука – дівчинка Соня дев'яти років, дочка її сина Шаліги Сергія. Відомо, що Сергій привіз доньку батькам після початку війни», – наголосив екс-заступник голови Нацполіції.

Зазначається, що жінка та її онука можуть бути завалені у льоху, де вони ховалися під час артилерійських обстрілів, тому було зроблено ще кілька невдалих спроб потрапити до селища.

«Кілька днів тому ми пробилися у Велике Артакове, знайшли місце поховання частин тіла, можливо, сина лікаря, який загинув від вибуху авіаційної бомби. Ми проводили розбір уламків у дворі, щоб знайти вхід у льох, відчували сильний трупний запах, але через початок сильного обстрілу змушені були припинити розбір завалів. Впевнений, що при наступній спробі виявимо тіла, які, можливо, поховані живцем покидьками – військовими льотчиками фашистської росії», – резюмував Аброськін, опублікувавши фото фельдшера та її онуки, а також відео, де видно глибоку вирву у дворі житлового будинку та сам будинок без вікон та дверей.