Ім'я Героя Ігоря Бедзая присвоєно миколаївській 10-й морській авіаційній бригаді ВМС ЗСУ

Коментарi:

Президент України Володимир Зеленський надав 10-й морській авіаційній бригаді Військово-Морських Сил Збройних Сил України ім'я Героя України полковника Ігоря Бедзая.

Відповідний Указ №446/2022 опубліковано на сайті глави держави.

Зазначається, що найменування присвоєно, щоб «увічнити пам'ять про Героя України полковника Ігоря Бедзае, його мужність і героїзм, незламність духу, виявлених при захисті незалежності та територіальної цілісності України, враховуючи зразкове виконання покладених завдань особовим складом 10-ї. Сил України».

Ігор Володимирович за роки служби в морській авіації став одним із найкращих льотчиків, визнаним командиром і лідером, який мав беззастережний авторитет.

Весною 2014 року у вирішальний час очолив морську авіаційну бригаду. Під час російської агресії у Криму командував опором окупантам. Завдяки його авторитету, командирському таланту були літаки та гелікоптери перелетіли із захопленої російськими військами Новофедорівки до Миколаєва. Також вдалося вивести особовий склад та майно бригади. Ігор Володимирович разом із побратимами врятував для України морську авіацію, яка згодом зробила свій потужний внесок у війну з окупантами.

Під час ведення антитерористичної операції об'єднані сили забезпечували підготовку та застосування морської авіації над морем та районами бойових дій. Бедзай майстерно літав сам і вів за собою морську авіацію, бездоганно та ефективно виконував особисто найскладніші бойові завдання.

З початком повномасштабного вторгнення Росії, Ігор Володимирович захищав країну пліч-о-пліч з особовим складом рідної йому бригади, своїм прикладом вів за собою льотчиків-побратимів.

Полковник загинув під час виконання бойового завдання у складі екіпажу морського вертольота Мі-14 від ракети російського винищувача.

Загинув у небі, яке любив та захищав.