ЗСУ зупинили наступ ворога на Лисичанськ та авіаудар за нашими позиціями на Південнобузькому напрямку

Коментарi:

Вечірнє зведення Генштабу ЗСУ

На Волинському та Поліському напрямах ознак формування наступальних угруповань противника не виявлено. Військові комісаріати окремих областей Білорусі проводять мобілізаційні навчання з відпрацюванням оповіщення та комплектування військових частин.

На Сіверському напрямку ворог продовжує посилену охорону дільниці українсько-російського кордону. Обстріляв громадянську інфраструктуру у Старих Вироках, Атинського та Старикового.

На Харківському напрямку противник обстріляв артилерією об'єкти цивільної та військової інфраструктури у Харкові, Російській Лозовій, Печенігах, Хрестищі, Мосьпановому, Старому Салтові, Російських Тишках та Пришибі.

На Слов'янському напрямку ворог обстрілює громадянську інфраструктуру зі ствольної артилерії та РСЗВ у Богородичному, Адамівці, Дібрівному, Курульці, Петрівському, Вернопіллі та Мазанівці. ЗСУ відобразили ворожий штурм поблизу Долини та Богородичного та змусили окупантів відійти.

На Донецькому напрямку противник продовжує бити по підрозділах сил оборони із ствольної та реактивної артилерії, мінометів та танків на лінії зіткнення. Основні зусилля зосередив на Сєвєродонецькому та Бахмутському напрямках для встановлення контролю над Сєвєродонецьком, Миколаївкою. Закріплюється на позиціях у районах Лоскутівки та Рай-Олександрівки. Намагається заповнити втрати.

На Сєвєродонецькому напрямку противник здійснював обстріл з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії в районах Сиротино, Лисичанська, Сєвєродонецька, Вороново та Мирної Долини. Підрозділи зі складу 2-го армійського корпусу за підтримки загонів Росгвардії ведуть штурмові дії встановлення повного контролю над Сєвєродонецьком. Бойові дії продовжуються. ЗСУ зупинили наступ у напрямку південної околиці Лисичанська, завдали ворогові втрати та змусили відступити. Для відновлення настання окупанти висувають резерви. Наступальні дії супротивника поблизу Боровського українські захисники також припинили.

Противник провів розвідку боєм у районі Білої Гори. Продовжив наступ біля Рай-Олександрівки, тривають бої.

На Бахмутському напрямку ворог обстріляв з артилерії різних калібрів наші позиції у Миколаївки, Берестового, Клинового, Торецька, Новолуганського, Покровського, Луганського та Кодеми. Армійська авіація загарбників завдала удару поблизу Клинового. Окупанти намагаються встановити контроль над Гірським. Сили штурмових груп зі складу 1-го армійського корпусу оволоділи Миколаївкою. Провалом для ворога завершилася розвідка боєм у районі Вершини.

Противник безуспішно намагався скувати боєм дії наших підрозділів у районі Клинового.

На Новопавлівському напрямку ворог обстрілював позиції наших військ із танків та артилерії поблизу Павлівки, Вугледара та Пречистівки. Наніс авіаудари в районах Павлівки, Вугледара та Шевченка. Поблизу останнього наші воїни дали окупантам бій та змусили відійти.

Для виявлення слабких місць у нашій обороні ворог задіяв диверсійно-розвідувальні групи у районах Времівки, Новосілків та Ненудного. Українські воїни їх успішно виявили – з величезними втратами ворог відійшов.

На Авдіївському, Курахівському та Запорізькому напрямках противник активних бойових дій не вів. Обстрілював позиції наших військ із танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії у Авдіївки, Пісків, Опитного, Мар'їнки, Грушевого та Новополя. Спробу настання ворога у напрямку Мар'їнки наші воїни жорстоко придушили.

На Південнобузькому напрямку противник активних дій не вів. Обстрілював громадянську інфраструктуру зі ствольної та реактивної артилерії у Добрянки, Миколаївки та Трудолюбівки. Завдав авіаудару за позиціями ЗСУ недалеко від Княжівки. Для виявлення змін у положенні наших підрозділів та корекції вогню вів повітряну розвідку БПЛА.

В акваторії Чорного та Азовського морів корабельне угруповання ворога намагається підтримувати сприятливий оперативний режим. У готовності до завдання ракетних ударів по об'єктах на території України є п'ять носіїв високоточної зброї.