Вихованці миколаївської школи фехтування Цап та Платонов приносять Україні «срібло» чемпіонату Європи, а Ольга Харлан – з «бронзою»

Коментарi:

Учора, 22 червня, у турецькій Анталії завершився чемпіонат Європи з фехтування. «Срібло» у командній першості вибороли шаблісти збірної України.

Для вихованців миколаївської школи фехтування Юрія Цапа та Богдана Платонова (представляє Черкаси) та 20-річного киянина Василя Гумена – це перша в кар'єрі медаль континентальної першості. А ось для Андрія Ягодки – четверта. 33-річний одесит разом із нинішнім старшим тренером команди Дмитром Пундиком стояв на третьому ступені п'єдесталу у 2013 році.

На шляху до фіналу українці перемогли іспанців – 45:33, німців – 45:44 та турків – 45:43.

У поєдинку за «золото» наші шаблісти схрестили зброю із бронзовими призерами Олімпіади у Токіо збірної Угорщини.

Юрій Цап виграв стартовий відрізок у триразового олімпійського чемпіона Арона Сіладді – 5:2. Але суперники незабаром зуміли скоротити відставання. І той же іменитий Сіладді вирвав перемогу для своєї збірної – 45:39. Угорщина – чемпіон, Україна – срібний призер, Туреччина – бронзовий медаліст.

У жіночому особистому турнірі Ольга Харлан посіла п'яте місце, поступившись у чвертьфіналі майбутній чемпіонці Європи – Ганні Башті з Азербайджану – 14:15. Суддівство цього поєдинку викликало дуже багато суперечок.

Але Ольга Харлан не могла залишитись без медалі. 22 червня у жіночому командному турнірі її блискучий виступ допоміг збірній України посісти третє місце. У битві за «бронзу» разом із Юлією Бакастовою, Оленою Вороніною та Оленою Кравацькою вона здолала збірну Угорщини – 45:41.

Це 21 медаль Ольги Харлан, завойована на чемпіонатах Європи. У неї тепер 8 золотих, 7 срібних та 6 бронзових! І попереду ще багато змагань.