В Николаеве создадут единую базу для справедливого распределения гуманитарной помощи

Коментарi:

Волонтерські штаби міста хочуть припинити «гуманітарний туризм»

Миколаївські гуманітарні штаби об'єднують зусилля щодо підвищення прозорості та контролю видачі гуманітарної допомоги населенню. З цією метою різні волонтерські організації домовилися про створення CRM-системи (скорочення від англ. Customer Relationship Management) для єдиної реєстрації одержувачів пакетів. Робиться це для мінімізації «гуманітарного туризму» – це коли одна людина отримує запас гуманітарки раз на місяць, а інша той же запас щотижня, повідомляє Миколаївська міська рада.

За словами координаторів ініціативи у Миколаєві, вже не секрет той факт, що існує певна проблема – отримання допомоги кілька разів у різних волонтерських пунктах. Це створює соціальну напругу та непорозуміння між жителями міста. Після перевірки даних у єдиній CRM-системі людина щоразу зможе отримувати пакет на себе чи всю сім'ю.

«Єдина база отримання гуманітарної допомоги необхідна всім волонтерським центрам, щоб ми розуміли, хто має на складі, і хто чим може допомогти. Тому ми запропонували волонтерам об'єднатись навколо цієї ідеї. Те, що потрібно зробити вже зараз – відслідковувати, кому вже допомогли», – каже Ганна Ганжул, координатор ініціативи.

Зазначимо, що на сьогоднішній день у Миколаєві існує 21 волонтерський центр.

І, за словами координаторів, існують дві болючі проблеми. Перша – відсутність якісного обліку та інвентаризації гуманітарної допомоги, що надходить до Миколаєва. Друга – відсутність взаємодії з усіма пунктами видачі.

Необхідний аналіз потреб мешканців міста у тій чи іншій допомозі, а також фіксація та прозорість надання підтримки мешканцям. Запропоновані рішення сприятимуть підвищенню прозорості та обліку наявної гуманітарної допомоги, а також допоможуть посилити координацію та ефективність роботи всіх волонтерських центрів міста.

Об'єднати зусилля, посилити координацію та співпрацю вже погодилися представники розгалуженої системи міського гуманітарного штабу Миколаївської міської ради та громадських волонтерських ініціатив: Волонтерський штаб Volunteer UA, ГО «Мрія дій», MykolaivHELP, ГО «Крила», Волонтерський центр гума ініціатив», ГО «Як ти?», волонтерський штаб на Херсонському шосе, ГО «Центр навчання та освіти дорослих «Південь», Гуманітарний штаб Корабельного району, Гуманітарний штаб «Кимерійці», ГО «Всеукраїнський молодіжний рух Let's do it Ukraine» та ГО "Корабельний край".