У Держдумі закликали завдати ракетного удару посольству США в Києві

Коментарi:

Депутат Держдуми РФ та заступник комітету з нацоборони Юрій Швиткін заявив, що Росія має завдати ракетного удару по будівлі посольства США у Києві у відповідь на постачання в Україну пускових установок HIMARS.

"Це (постачання систем HIMARS – ред.) вкотре підкреслює рух крок за кроком до Третьої світової війни з боку США. Слід розуміти, що ми маємо жорстко відреагувати. На мій погляд, сьогодні реакція має відбуватися і на ті країни, які постачають. озброєння (в Україну – ред.) І не просто знищувати інфраструктуру і так далі, а я вважаю, головний центр прийняття рішень – посольство США Я думаю, що рано чи пізно це стане метою для збройних сил Росії, народної міліції "ДНР" і "ЛНР".Моя позиція – треба знищувати урядовий квартал у Києві, потрібно знищувати відповідні точки. Так, ця робота ведеться з боку міністерства оборони (Росії – УП), але потрібно завдати більш масованих ударів. Дивитись на це неподобство ми не будемо. Поки б'ють по одній щоці, іншу ми не підставлятимемо", – заявив Швиткін у коментарі російському медіа "Лента.ру"

Швиткіна найбільше турбує, що при використанні установки HIMARS як оперативно-тактичний ракетний комплекс його дальність складе більше 195 кілометрів. На його думку, українське військово-політичне керівництво завдаватиме цими комплексами ударів по території РФ.