На Миколаївському напрямку ЗСУ чекають штурму від Киселівки на Посад-Покровське

Коментарi:

Ворог стягує артилерію і намагається не допустити контрнаступних дій у Херсонській та Миколаївській областях

Про це повідомляється в ранковому зведенні Генштабу від 23 червня.

Вранці у четвер, 23 червня, Генштаб ЗСУ опублікував актуальне зведення з фронту. Повідомляється, що на Ізюмсько-Слов'янський напрямок росіяни перекинули ТГС – важкі вогнеметні системи.

За інформацією ЗСУ, на Гомельщині Білорусі розпочалися навчання з мобілізації. Їх проводять разом із Росією. А в районі села Теткіно Курської області супротивник удосконалить оборонні позиції. Зазначимо, що губернатор регіону неодноразово заявляв про те, що Теткіно обстрілюється.

Генштаб ЗСУ повідомив, що на південь від Лисичанська противник опанував Рай-Олександрівку та Лоскутовку. Зазначимо, захоплення Рай-Олександрівки означає замикання кільця навколо українських військ у Гірському та Золотому.

Золоте, за даними Генштабу, штурмується. Також йде атака на Вовчеярівку у південних передмістях Лисичанська (неподалік траси Лисичанськ-Бахмут). Штурмується і Сиротине – південне передмістя Сєвєродонецька.

Повідомляється, що противник штурмує панівні висоти у Берестовому, яке дозволяє контролювати трасу з Лисичанська до Бахмута. У цей район перекинули нову батальйонно-тактичну групу.

На Південнобунському напрямку основні зусилля окупантів спрямовані на зрив контрнаступних дій ЗСУ у Херсонській та Миколаївській областях. Ворог посилує інженерне обладнання позицій.

На Миколаївському напрямі рашисти розгорнули у певних районах артилерійські підрозділи.

Надалі не виключаються спроби ведення штурмових дій у напрямках Киселівка – Посад-Покровське та Олександрівка – Лупареве з метою виходу на адміністративні кордони Херсонської області.

У Чорноморській акваторії поблизу українських кордонів – п'ять носіїв "Калібрів" із сумарним залпом у 40 ракет, повідомив Генштаб ЗСУ.