Колишній та чинний нардепи виклали інформацію про те, з якою зброєю ЗСУ наступає на Херсон

Коментарi:

У Міноборони відреагували на інформацію про штурм Херсона

У Міністерстві оборони України закликали не поширювати інформацію щодо дій Збройних сил України, зокрема, на південному напрямку.

Про це йдеться у заяві заступника міністра оборони України Ганни Маляр.

"Навіть якщо у вас є свої джерела інформації на фронті, не потрібно писати в соцмережах деталі військових операцій ЗСУ. Тим більше, що джерела на тактичному рівні не володіють всією ситуацією в цілому, бо мають уявлення лише про фрагмент", – підкреслила Маляр.

Заступник міністра оборони пояснила, що йдеться про заяви двох колишніх та одного чинного нардепа, які повідомили про те, яка зброя застосовується на херсонському напрямку та про "зайняті вулиці Херсона".

"І цим шкодять ЗСУ. Інформація про звільнення або втрату населеного пункту, надана до завершення операції, вважається некоректною. Дочекайтесь офіційної інформації від Генерального штабу", – заявила вона.

Також Маляр пояснила, що під час війни інформація свідомо подається із запізненням у часі – таке правило інформування в умовах воєнного стану. Воно обумовлено військовою доцільністю під час проведення операцій та заходами безпеки.

Як відомо, напередодні колишній депутат Верховної Ради Віталій Купрій у соцмережах повідомив із посиланням на свої джерела, що українські військові вже зайняли 4 вулиці Херсона.

Пізніше інший екс-нардеп Ігор Мосейчук натякнув, що ЗСУ мають орпеділені успіхи на херсонському напрямі.