Вибухнув після старту «Іскандер», запущений по Україні з Білгорода

Коментарi:

Балістична ракета ВТРК "Іскандер" армії РФ вкотре показала реальний рівень технологічної відсталості військово-промислового комплексу РФ

Черговий нічний пуск оперативно-тактичного комплексу "Іскандер" армії РФ із пускового району поблизу Білгорода завершився тим, що ракета розсипалася в повітрі. Цей момент потрапив на відео, зняте громадянськими росіянами та розповсюджене волонтерською спільнотою Inform Napalm.

Хоча видання DEFENSE EXPRESS не виключає, що на відео потрапив пуск Точки-У, яку РФ також використовує для ударів по Україні.

Цікаво, що місцеві настільки звикли до таких пусків, що помітили різницю між штатним запуском та аварійним одразу після її старту. Зокрема, росіянка зазначила, що ракета якось "блимає", тобто двигун ракети працює не штатно. А вже після цього видно, що ракета розсипалася з детонацією твердого палива ракети без вибуху бойової частини.

У той же час могла спрацювати аварійна система самознищення через невихід двигуна на штатний режим роботи, якщо така система встановлена ​​на балістичній ракеті.

У будь-якому випадку, те, що ракета розсипалася відразу після старту, демонструє низьку надійність російського озброєння. Нагадаємо, що, за попередніми оцінками, параметр ефективності ракетного озброєння РФ може становити на рівні 40%. Це з використанням застарілих технологій, масштабу нестачі виробництва, неналежних умов зберігання та експлуатації.