В українських школах поставлять охорону, сирену та навчатимуть дітей евакуюватися

Коментарi:

В українських школах працюватиме охорона, а також з’являться системи для оповіщення сигналу тривоги. Крім того, дітей тренуватимуть евакуюватися.

Про це повідомив міністр освіти та науки України Сергій Шкарлет у себе у Telegram-каналі.

"Вчора відбулася нарада під головуванням президента України. Разом із колегами з МВС, Мінрегіону та інших установ обговорили підготовку до нового навчального року. Для учасників освітнього процесу буде створено паспорт безпеки, у закладах обов'язково буде охорона, спеціальне обладнання для оповіщення сигналу тривоги, а для дітей будуть проводитися виховні та тренувальні години", – написав Шкарлет.

Також в ефірі національного телемарафону в середу вдень він розповів, що Міносвіти разом із департаментами освіти, Міністерством розвитку громад та територій, МВС та ДСНС формуватимуть систему безпеки початку навчання. Визначать найпростіші шляхи до укриття, протоколи безпеки, які будуть доведені батькам, тренування дітей з евакуації.

"На сьогоднішній день ухвалено рішення про формування спеціальних комісій у військових адміністраціях... Ми формуватимемо "карту безпеки". І основний слоган, який має бути сьогодні, – "Школа – територія безпеки", – заявив міністр.