Біля берега в курортному Коблево вибухнула морська міна

Коментарi:

Оперативна обстановка на півдні України: підсумок за 20 червня від ОК «Південь» ЗСУ.

З повітря і з тимчасово окупованого Криму чотири ракети Х-31А з винищувача та ракета типу «Онікс» з берегового ракетного комплексу були спрямовані на Очаків та влучили в сільськогосподарські угіддя у передмісті. Дев’ять «Оніксів» було адресовані Одещині. В дельті Дуная пошкоджено житлові будинки на островах, в Білгород-Дністровському районі – влучання біля цвинтаря і біля об’єкту промислової інфраструктури. Без жертв та постраждалих. В Одесі, внаслідок влучання у логістичний продуктовий склад загинула цивільна особа – охоронець.

На Херсонщині по наших позиціях наносився авіаційний удар гелікоптером Ка-52. Без втрат. У відповідь нашими гелікоптерами також атаковано скупчення противника.

Ворог застосував заборонені нормами міжнародного гуманітарного права запалювальні боєприпаси.

Минулої доби знищено 25 рашистів, танк Т-62, самохідна реактивна установка розмінування «Метеорит», станція зв’язку, радіолокаційна станція та станція радіоелектронної боротьби, дві одиниці військової автомобільної техніки та три склади боєприпасів.

Під час спроби провести повітряну розвідку на Миколаївщині ворог також позбавився двох БПЛА типу “Орлан-10”.

Корабельне угруповання ворога в північно-західній частині Чорного моря наразі складається з 5 кораблів, підводного човна, та 4 великих десантних кораблів.

В Коблевому хвилями до берега принесло ще одну морську міну. На відстані близько 50 метрів вона безконтрольно здетонувала. На щастя, саме через відсутність людей на пляжі та в прибережних водах, ніхто не постраждав.