ЗСУ відкинули росіян з першої лінії оборони на Херсонщині, – радник голови ОВА

Коментарi:

Українські військові мають значний успіх на Півдні. Вони відкинули російських загарбників із першої лінії оборони на Херсонщині.

Росіяни лише недавно хизувалися своєю лінією оборони, а ВСУ вже її здолали. Про це заявив радник голови Херсонської ОВ Сергій Хлань в ефірі телеканалу "Еспресо" 20 червня.

Наразі росіяни перебазуються на другій та третій лініях оборони. Проте українські військові завдають по складах ворога влучних та потужних ударів. Зокрема, ЗСУ тричі потрапили до складів російських боєприпасів у Новій Каховці та біля Софіївки.

Читайте також Інститут вивчення війни: ЗСУ проводять успішні контратаки на кордоні Миколаївської та Херсонської областей

Також українські захисники йшли у контрнаступ поблизу Давидова Брода. Проте там нашим воїнам важче працювати, адже ворог закріплюється на узбережжі річки Інгулець.

Хлань зазначає, що українським захисникам допомагали партизани. Останнім часом їхній рух на окупованій Херсонщині пожвавився.

По всій лінії фронту ми мали переваги протягом 2 тижнів. Це вже також координувалося партизанським рухом,
– Зазначає радник голови ОВА.

Хлань каже, що успіхи ЗСУ на Півдні ще не вважаються контрнаступом. Це найкраще називати тактичними перевагами. Адже для контрнаступу потрібна важка техніка та озброєння. В таких умовах уже можна говорити про звільнення окупованих територій Херсона.