В небі Миколаївщини збито ворожий безпілотник, а в морі ворог зміцнив корабельне угруповання

Поточна оперативна обстановка на півдні України: підсумок за 19 червня від ОК «Південь»

На лінії зіткнення обстановка під контролем сил оборони. Ворог тримається оборонних рубежів, але намагається проводити повітряну розвідку, гатити артилерією та наносити ракетні удари по тилу наших позицій та звільнених населених пунктах.

Скований у просуванні суходолом, противник активізує повітряні удари. В районі Апостолового ворожий винищувач застосував по нашому бомбардувальнику крилату ракету класу «повітря-повітря». Майстерність нашого пілота виявилась в віртуозному ухилянні від атаки.

Також, на Херсонщині ворожий Ка-52 намагався вдарити по наших позиціях, але віддав перевагу маневру і втечі під вогнем гідної відсічі.

На Миколаївщині нашим зенітно-ракетним підрозділом влучно знищено безпілотний розвідник.

За результатами виконання нами вогневих завдань ворог втратив 28 рашистів, 152 мм гармату-гаубицю, танк та дві військові автівки.

В Чорному морі корабельне угруповання ворога поповнило склад. Відтепер там чатує три надводних і три підводних носії крилатих ракет, чий спільний арсенал складає 36 ракет, а також три великих десантних кораблі.

Чорний об'ємний підозрілий предмет, що пильні спостерігачі виявили у прибережних водах поблизу пляжа на Одещині, та сприйняли за морську міну, виявився сміттєвим пакетом із залишками пікніку якихось відпочивальників.