Зраднику з держагентства меліорації та рибгосподарства Миколаївської області оголошено підозру

Коментарi:

Співробітники ДБР заочно повідомили про підозру головного державного інспектора Державного агентства меліорації та рибного господарства України в Миколаївській області, який перейшов на бік ворога.

Під час окупації Херсона інспектор місцевого рибоохоронного патруля добровільно пішов на службу окупаційній владі. Зрадник отримав «підвищення» та очолив незаконно створений у Херсоні відділ охорони навколишнього середовища та водних біоресурсів адміністрації РФ. Наразі чоловік займається підбором кадрів для створеного «органу» та агітує інших зрадити Україну.

При цьому колаборант допомагає окупантам користуватися водним транспортом Херсонського природоохоронного патруля та видає дозволи на рибний промисел.

Інспектори повідомили про підозру в добровільному зайнятті громадянином України посади, пов'язаної з виконанням організаційно-розпорядчих або адміністративно-господарських функцій, у незаконних органах влади, створених на тимчасово окупованій території, у тому числі в окупаційній адміністрації держави-агресора (ч. 5). .111-1 КК України).

За колабораційну діяльність підозрюваному загрожує до 15 років ув'язнення.

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням здійснює Миколаївська обласна прокуратура.

Нагадаємо, на початку червня ДБР заочно повідомило про підозру тимчасового виконувача обов'язків начальника Азовського басейнового управління Державного агентства меліорації та рибного господарства України у державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України). Він очолив незаконно створений відділ охорони навколишнього середовища та водних біоресурсів окупаційної адміністрації РФ у Бердянську.