Росія відмовляється визнавати загиблими 27 членів екіпажу крейсера "Москва"

Коментарi:

Минуло понад два місяці з того часу, як російський крейсер "Москва" здійснив "негативне спливання" на дно Чорного моря. Росія досі намагається приховати втрати та не визнає загибелі 27 окупантів, які перебували на борту судна.

Як повідомили в Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України, російські чиновники та спецслужби примушують сім'ї моряків приховувати інформацію про загиблих родичів на крейсері "Москва".

До цього часу 27 членів екіпажу, з яких 19 терміновиків, вважаються зниклими безвісти. Офіційно поховали у Севастополі лише мічмана знищеного російського військового корабля Івана Вахрушева.

Командир затонулого крейсера, капітан першого рангу Антон Купрін, який порушив статут і одним із перших покинув судно, пояснює свій вчинок нібито спробою врятувати саме терміновиків. Такий наказ він нібито одержав після того, як на "Москві" сталися вибухи.

Родичів загиблих моряків відмовляються приймати як у командуванні ВМФ Росії та командуванні чорноморського флоту, так і в органах влади та соціального забезпечення, – підкреслили в українській розвідці.

Рідню загиблих направляють у групу психологів, медиків та юристів, спеціально створену для приховування інформації про загиблих і зниклих безвісти російських терміновиків-окупантів.

До речі, дізнавшись про намір родичів оприлюднити інформацію про загиблих у засобах масової інформації, у їхні будинки та на місця працевлаштування приходять співробітники ФСБ. З ними проводять так звану "роз'яснювальну роботу", погрожуючи кримінальною відповідальністю за нібито "розголошення державної таємниці". При цьому, додали в ГУР МО, соціальна напруга серед родичів росіян, які загинули на крейсері "Москва", продовжує зростати.