Польща може закрити небо над Західною Україною від російських ракет

Коментарi:

Якщо Росія продовжить завдавати ракетних ударів по західним регіонам України, які межують із країнами-членами Північноатлантичного альянсу (НАТО), Польща буде змушена встановити протиракетну оборону над Західною Україною.

Відповідну заяву зробив колишній голова Бюро національної безпеки Польщі генерал Станіслав Козей, його слова наводить польське видання Onet.

За його словами, російські війська за допомогою ракет дальньої дії намагаються знищити постачання військової допомоги від країн Заходу, тому активно обстрілюють західні регіони України.

Козей вважає неприйнятним, що російські ракети, запущені з Чорного моря або стратегічною авіацією, летять до кордонів НАТО.

Він зазначив, що йдеться про ракети подвійного призначення, які можуть нести ядерні боєголовки, що становить велику загрозу для Польщі.

"Якщо прийняти це до уваги, у нас є всі аргументи, щоб застрахувати себе превентивно і оголосити Росії, що якщо вона не припинить атакувати ракетами далекого радіусу дії в напрямку нашого кордону, ми з певного дня введемо протиракетний захист над Західною Україною", — підкреслив Козів.