Від чого залежить виникнення наркотичної залежності та як допомогти хворому

Коментарi:

YrEg7Z5hAkfcMzCM9k4g5rlDbDPzX3BXj1Tb5a9Nz6IZq-9YRbQ1sB7ne44Me45y299chqS1XQ-CdpY_R1nxmmnifOr2ap-GuSEmuMxGpwPR9tAHVh7qkML1lS71ZxeBzS1NVIYVIWHNx2p8GQ

Наркотична залежність може виникнути в людини незалежно від її соціального статусу, сімейного стану, віку. Люди вживають наркотики, тому що не можуть розібратися зі своїми психологічними проблемами, душевними травмами. Часто людина страждає від тригерів, стресів, але не розуміє, що з нею відбувається. Через те, що у нас досі не популярні психологи, багато хто вважає, що з ними все нормально. Просто потрібно взяти себе до рук і не звертати уваги на власні переживання. Через такий підхід з кожним місяцем людині стає дедалі гірше. Він не може довго радіти, все бачить у темних тонах.

Так відбувається через брак серотоніну. Чим більше людина стресує та переживає – тим менше гормону радості виробляє організм. У результаті через брак цих гормонів люди перестають відчувати щастя в принципі. У багатьох починається депресія. Але замість того, щоб звернутися по допомогу до фахівця, люди починають шукати легкі шляхи – вони знаходять тимчасову радість у алкоголі чи наркотиках.

Наркотичні речовини, як і алкоголь, спричиняють викид серотоніну. Завдяки цьому людина відчуває радість, забуває про свої переживання. Але ефект триває недовго, і коли він закінчується, психологічний стан погіршується. Тому люди вживають знову та знову. У результаті, виникає залежність. Людина неспроможна зупинитися, оскільки хочеться хоч якось скрасить своє життя.

Якщо ви бачите, що хтось із близьких регулярно вживає, важливо вчасно допомогти йому. А для цього потрібно переконати хворого розпочати лікування за власним бажанням.

Як переконати наркомана лікуватися

Щоб допомогти людині, важливо відразу поговорити з психологом, який спеціалізується на залежностях. Він розповість, як правильно спілкуватися із наркоманом. Потрібно розуміти, що лікування наркоманії за власним бажанням набагато ефективніше. Про те, як проходить лікування в цілому, можна почитати тут: https://narko-centr.com.ua/lechenie-narkomanii/.

Щоб допомогти залежному, не потрібно на нього злитися, ображатися, кричати. Натомість важливо використовувати прийоми, які порадить психолог, переконувати та показувати своєю поведінкою, що ви на його боці.

Центр доктора Кадирова завжди надає допомогу психолога хворим та їхнім сім'ям. Це наркологічна лікарня має все необхідне, щоб лікувати наркоманів. Про курси лікування, умови читайте тут: https://narko-centr.com.ua/. Звертайтесь, і нехай ваші близькі будуть здорові.