На Південнобузькому напрямку окупанти запускають безпілотники, щоб скоригувати вогонь своєї артилерії

Коментарi:

Сьогодні, 17 червня, ЗСУ відбили кілька атак окупантів. Про це повідомляється в зведенні Генштабу.

На Волинському та Поліському напрямках без змін. Проводяться заходи бойової підготовки з особовим складом інженерних підрозділів збройних сил республіки Білорусь.

На Сіверському напрямку ворог обстріляв цивільну інфраструктуру поблизу Мезенівки та Глухова Сумської області. Крім того, авіація противника завдала авіаударів за двома населеними пунктами Сумської області.

На Слобожанському напрямку ворог дистанційно мінує місцевість. Проводив повітряну розвідку із застосуванням БПЛА.

На Харківському напрямку противник намагається не допустити виходу підрозділів Сил оборони до державного кордону України та до тилу російського угруповання військ, що діє на Слов'янському напрямку.

Для виявлення слабких місць в обороні наших військ у районах Дементіївки, Рубіжного та П'ятихаток ворог задіяв диверсійно-розвідувальні групи. Українські воїни їх виявили та змусили відступити. Неподалік Кочубіївки оккпанти намагалися вести розвідку боєм. Наші захисники не дали їм жодного шансу на успіх, і ворог із втратами відступив.

Росіяни обстріляли цивільну інфраструктуру в районах населених пунктів Циркуни, Верхній Салтів, Піщане, Російська Лозова та Криничне.

На Слов'янському напрямі основні зусилля супротивник зосереджує на продовженні наступу у напрямі Слов'янська, бої продовжуються. Поблизу Краснопілля намагався вести розвідку боєм, успіху не мав, відступив.

Ворог здійснював систематичні артилерійські обстріли в районах населених пунктів Дібрівне, Пашково, Грушуваха, Курулька, Велика Камишеваха.

Підрозділи Сил оборони України змусили противника залишити населений пункт Дмитрівка Ізюмського району Харківської області.

На Сєвєродонецькому напрямку окупанти продовжують вогневий тиск із ствольної артилерії та реактивних систем залпового вогню. Крім того, завдали авіаудари за позиціями наших підрозділів неподалік Сиротиного та Боровського. Продовжуються бойові дії над встановленням повного контролю над Сєвєродонецьком.

У районах Сиротиного та Метелкіного наші воїни успішно відобразили штурм. Противник із втратами відійшов на позиції, що раніше займалися.

На Бахмутському напрямку ворог обстріляв цивільну інфраструктуру в районах населених пунктів Миколаївка, Білогорівка, Покровське, Зайцеве та Степове.

Поблизу Гірничого українські захисники вибірковим вогнем запобігли спробі ворожої розвідки боєм. Також противник знову безуспішно вів штурмові дії у районах населених пунктів Берестового та Кодема. Відійшов із втратами.

Після перегрупування, за підтримки артилерії, окупанти спробували штурмові дії неподалік Ніркового і були розгромлені.

На Авдіївському, Курахівському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках противник активних дій не вів. Здійснив обстріл цивільної інфраструктури в районах населених пунктів Новоселівка, Красногорівка, Зелене Поле та Кам'янське. Наніс авіаудари по Нью-Йорку, Авдіївці та Перемозі.

На Південнобузькому напрямку противник для коригування вогню артилерії та з'ясування передислокації наших військ вів повітряну розвідку БпЛА.

Для стримування наших підрозділів обстріляв зі ствольної та реактивної артилерії та мінометів населені пункти Тополине, Княжівка, Лупарево, Посад-Покровське та Новогригорівка.