На Південнобузькому напрямку ворог тримає оборону, на Запоріжжі втратив ДРГ, – зведення Генштабу ЗСУ

Оперативна інформація станом на 6.00 16 червня

Розпочалася 113 доба героїчного протистояння українського.

На Сіверському напрямку ворог обстріляв позицій наших військ у біля прикордонних Леонівки Чернігівської та Бачівська Сумської областей

На Харківському напрямку здійснював інтенсивні артилерійські обстріли, зокрема і з реактивних систем залпового вогню біля Базаліївки, Уд та Верхнього Салтава.

На Слов’янському напрямку обстрілював з артилерії цивільну інфраструктуру неподалік Пришиба, Долини, Карнаухівки та Вірнопілля.

Ворог не припиняє спроб встановлення повного контролю над Сєверодонецьком. Веде штурм, бої тривають. Обстрілює Білогорівку та Лисичанськ.

На Бахмутському напрямку зафіксовано артилерійські обстріли в районах населених пунктів Веселе, Соледар, Берестове та Вовчоярівка.

На Лиманському, Авдіївському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках противник здійснює систематичний вогневий вплив в районах населених пунктів Новобахмутівка, Водяне, Первомайське, Микільське, Антонівка, Гуляйполе, Новопіль та Оріхів.

На напрямку Єгорівка – Шевченко наші воїни виявили та знищили диверсійно-розвідувальну групу противника.

На Південнобузькому та Таврійському напрямках противник зосереджує зусилля на утриманні зайнятих рубежів та недопущенні наступу наших військ. Завдає вогневого ураження підрозділам Сил оборони. Продовжує удосконалення інженерного обладнання позицій в районах населених пунктів Безводне та Іщенка.

В акваторії Чорного моря противник утримує в готовності до застосування три носії високоточної зброї.