Макрон пояснив у Києві, навіщо стільки разів дзвонив Путіну і що тепер відчуває

Коментарi:

Президент Франції Емманюель Макрон стверджує, що його дзвінки Путіну нерідко відбувалися на прохання Києва, але найчастіше він дзвонив за власною ініціативою.

Про це президент Франції розповів групі українських журналістів, зокрема Європейській правді під час візиту до Києва.

Макрон визнав, що його спілкування з Володимиром Путіним не дало результату, і після візиту в Україну він це особливо відчував.

"З огляду на кількість годин, які я провів у розмовах з ним, і враховуючи те прозріння, яке є тепер, коли я відвідав Ірпінь і Бучу – то я не тільки розчарований. Це не недостатньо сильне слово, враховуючи те, до чого привели дію цього людину", – пояснив він.

Макрон наголосив, що часом Україна просила його зателефонувати до Кремля.

"Іноді я дзвонив на прохання президента Зеленського, коли він хотів донести до Путіна певні месиджі або пропозиції", – заявив президент Франції, додавши, що навіть за небажання з РФ доведеться домовлятися і згодом.

Він також стверджує, що не мав ілюзій щодо намірів російського лідера.

Саме тому я доклав стільки зусиль, щоб ця війна не починалася. щось необоротне і для України, і для Росії», – пояснив він.

Президента Франції неодноразово критикував за телефонні розмови з Путіним уже під час війни в Україні.

Так, прем'єр-міністр Естонії Кая Каллас говорила, що розмови з президентом РФ не мають сенсу, а експрезидент Литви Даля Грибаускайте назвала їх дзвінками до терориста.