На Миколаївському напрямку ворог розгорнув реактивні батареї та мінує річку Інгулець, – зведення Генштабу ЗСУ

Оперативна інформація станом на 6.00 14 червня.

Розпочалася 111 доба героїчного протистояння Української нації російському воєнному вторгненню.

Противник не припиняє наступальні дії у Східній операційній зоні та завдає ракетних і авіаційних ударів по об’єктах інфраструктури на території України.

На Сіверському напрямку противник обстріляв з артилерії позиції Сил оборони у прикордонних районах Сумської та Чернігівської областей.

На Харківському напрямку загарбники задіяли армійську авіацію у районах населених пунктів Рубіжне, Руська Лозова, Байрак та Дементіївка.

На Слов’янському напрямку окупанти основні зусилля зосереджують на спробах встановлення повного контролю над населеним пунктом Богородичне та створенні умов для розвитку наступу на Слов’янськ.

За підтримки артилерії веде штурмові дії у місті Сєверодонецьк, намагається закріпитися у центральній частині міста.

На Бахмутському напрямку агресор обстрілює з артилерії позиції наших військ у районах населених пунктів Відродження, Новолуганське і Бахмут. Має частковий успіх, закріплюється у населеному пункті Відродження. Продовжує вести штурмові дії у напрямку Відродження – Вершина.

На Південнобузькому напрямку окупанти зосереджують основні зусилля на утриманні зайнятих рубежів та недопущенні проведення нашими військами контрнаступальних дій.

На Криворізькому напрямку ворог провів мінування узбережжя річки Інгулець по рубежу Давидів Брід – Калинівське.

На Миколаївському напрямку, у районах населених пунктів Станіслав, Томина Балка, Дослідне Херсонської області, ворог розгорнув до двох реактивних батарей та однієї батареї ствольної артилерії.

У готовності в акваторії Чорного моря перебуває п’ять носіїв крилатих ракет морського базування типу “Калібр”.