Ворога вибивають з Миколаївщини, а він підступно обстрілює житлові будинки, – ОК «Південь» ЗСУ

Оперативна обстановка на півдні України: станом на 13.00 13 червня

Ситуація на лінії зіткнення динамічна й напружена.

Наші підрозділи поступово змушують ворога вивільняти позиції і перевіряти на міцність другий і третій рубіж оборони, а подекуди й відступати далі.

Втрачаючи позиції, противник продовжує обстріли Миколаївщини. Завдані удари по передмістю Баштанки і обласного центра зруйнували будівлі, пошкодили елементи інфраструктури та сільськогосподарські площі. Постраждалих та втрат нема.

В Зеленодольській громаді Криворвзьського району внаслідок обстрілу "Ураганом" по житлових кварталах, попередньо, одна людина загинула, п’ятеро поранено. Зруйновано й пошкоджено кілька будинків.

Практично весь Бериславський район на Херсонщині перебуває під обстрілами. Відступаючи, окупанти вдаються до мародерства.

Намагаючись залякати населення, окупанти поширюють фейки про знайдене у Скадовську покинуте поховання сибірської виразки. Але всі епізоотично неблагополучні пункти на Херсонщині локалізовані та законсервовані, тож загрози не являють. А найбільша небезпека, яка зараз панує в регіоні – це окупаційні війська.

На Одещині тривають контрдиверсійні заходи, одним з результатів яких стало засудження до 8 років ув’язнення з конфіскацією майна прихильника «руського міра».

Він підтримував вторгнення збройних формувань рф в Україну, надавав інформацію щодо кількості, розміщення та переміщення військової техніки ЗСУ, блокпостів тероборони, прикордонних загонів, чисельності особового складу.

Крім того, чоловік зберігав гладкоствольну вогнепальну зброю та вибухову речовину типу гексоген.

Корабельне угруповання в Чорному морі наразі складається з п’яти носіїв крилатих ракет – чотирьох кораблів та підводного човна, а також чотирьох великих десантних кораблів.