Ворог обстріляв передмістя Миколаєва, а авіація ВСУ тричі вдарила по окупантах, – ОК «Південь»

Поточна оперативна обстановка на півдні України: підсумок 12 червня

Противник продовжує облаштування й укріплення рубежів оборони, активних наступальних дій не веде.

Протистояння переважно відбувається на рівні артилерійських дуелей. При чому, задіяно важку ствольну і реактивну артилерію.

По передмістю Миколаєва ворог продовжує обстріли 152 міліметровим калібром. Руйнуючи будівлі, розриваючи поля, ворог продовжує тиснути на Миколаївщину, створюючи враження своєї присутності, аби приховати суттєві поступки територією області.

Ворог зазнає суттєвого ураження і тиску з повітря. Протягом доби парою гелікоптерів, парою штурмовиків та винищувачем було завдано три потужних удари по ворожих позиціях.

Влучено в скупчення противника та склад боєприпасів.

Підтверджені втрати противника складають 22 рашисти, три танки Т-62, два БМП та три одиниці автомобільної техніки.

Жителі Херсонщини проігнорували святкування дня росії, навіть незважаючи на спроби підкупу продуктовими наборами. У своїх звичаях рашисти привезли заангажовану публіку, якою намагалися створити ілюзію народного гуляння і підтримки для пропагандистських ЗМІ.

Корабельне угруповання противника зазнало кількісних змін, але не змінило завдань та загроз. Наразі північно-західну частину Чорного моря пильнують чотири ракетних кораблі, підводний човен та три великих десантних кораблі. 36 крилатих ракет типу «Калібр» споряджені в напрямку всієї України.