На Південнобузькому напрямку противник продовжує оборонятися, – зведення Генштабу ЗСУ

Оперативна інформація станом на 18.00 13 червня.

Триває 110 доба героїчного протистояння Української нації російському воєнному вторгненню.

На Волинському та Поліському напрямках без особливих змін.

На Сіверському напрямку противник обстріляв з мінометів і гранатометів Запсілля Сумської області, а також Гірськ і Грем’яч Чернігівської області.

На Слов’янському напрямку противник штурмував Богородичне, успіху не мав, відійшов, закріплюється в північно-західній частині цтого населеного пункту.

Окупанти здійснюють намагаються оточити підрозділи наших військ у районі Лисичанська, Привілля, Сєверодонецька, Борівського.

Противник вів штурмові дії з метою встановлення повного контролю над Сєвєродонецьком, наступав на Метьолкіне, успіху не мав.

На Бахмутському напрямку ворог вів бойові дії на напрямках Тошківка – Устинівка, Оріхове – Золоте, Комишуваха – Врубівка, Василівка – Білогорівка, Ниркове – Миколаївка, Доломітне – Новолуганське, успіху не мав.

На Південнобузькому напрямку противник продовжує оборонятися. Основні зусилля зосереджує на веденні розвідки, контрбатарейній боротьбі, нарощуванні бойових можливостей резервних формувань та системи протиповітряної оборони, інженерному обладнанні оборонних рубежів та позицій.

Ворог продовжує посилення угруповання військ, що діє на Криворізькому напрямку.

Противник має суттєві проблеми з комплектуванням підрозділів, що здійснюють штурмові дії на територіях Донецької та Луганської областей.