ЗСУ переходить у контрнаступ на певних напрямках, але потрібні артсистеми калібру 155 мм, – Залужний спілкувався з Міллі

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний у неділю провів телефонну розмову з головою об'єднаного комітету начальників штабів США Марком Міллі.

Вона стосувалася ситуації на фронті та потреб України у зброї,

Головнокомандувач ЗСУ розповів, що сьогодні, 12 червня, "маємо ширину фронту 2450 км, з яких на 1105 км ведуться активні бойові дії", повідомив Валерій Залужний.

"Я в черговий раз повторив генералу Міллі своє прохання – у найкоротші терміни допомогти нам отримати більше артилерійських систем калібру 155 мм", – повідомив він за підсумками переговорів із головою Об'єднаного комітету начальників штабів США.

Генерал повідомив Міллі, якого він називає "своїм наставником", що рф на півночі Луганської області має десятикратну вогневу перевагу над ЗСУ.

Незважаючи на щільний вогонь, українській армії вдалося призупинити поступ супротивника. У відповідь на це, вважає Залужний, окупаційні війська відновили обстріл житлових кварталів Харкова, що вимагає від України адекватних дій.

Нагадаємо, що Україна застосовує на передовій вже п'ять систем 155 мм артилерії: гаубиці М777, FH70, М109А3, самохідки CAESAR та AHS Krab.