Минулої доби на Херсонщині та Миколаївщині ворог поніс значні втрати , – ОК «Південь»

Поточна оперативна обстановка на півдні України: підсумок 10 червня

Противник продовжує ведення бойових дій на зайнятому рубежі оборони. Не маючи успіху на суходолі, ворог випробовує міць наших позиції гелікоптерними ударами з повітря.

У відповідь наші Мі-8 нанесли удар по скупченню противника на Херсонщині, а Су-27 – по складу боєприпасів та скупченню ворожої техніки на Миколаївщині.

У ході вивчення маршруту просування вглиб окупованої Херсонщини, наша розвідувальна група знищила групу рашистських десантників, заволодівши їх зброєю та засобами зв’язку.

Загалом, за добу знищено 39 рашистів, та, як мінімум на 11 одиниць техніки: танк Т-62 та 4 броньованих і 3 вантажних автівки, автоматизований комплекс радіоелектронної боротьби «Борисоглебськ-2», дві гаубиці «Мста-Б», польовий склад боєприпасів біля Давидового Броду.

В Чорноморській операційній зоні триває блокування судноплавства, ворожі кораблі тримають під загрозою ракетних ударів майже всю територію України. На чотирьох надводних кораблях та двох підводних човнах – 40 крилатих ракет типу «Калібр». Поряд з ними – два великих десантних кораблі.